Facebook
Twitter
Email

DOAR FAPTE. FĂRĂ COMENTARII.
Cu o singură excepție

Azi: 2024-06-16

Israel – de acord cu pauze umanitare în Gaza

refugiați în Gaza

Israelul a acceptat să instituie pauze umanitare de patru ore, zilnic, în Gaza, conform informațiilor furnizate de BBC, care citează declarația președintelui Joe Biden, afirmând că aceasta reprezintă „un pas în direcția bună”.

Această declarație vine în contextul în care, conform CNN, administrația Biden a fost avertizată de proprii diplomați din Orientul Mijlociu că SUA își pierd rapid simpatia publicului arab din cauza sprijinului lor puternic pentru campania militară distructivă și mortală a Israelului în Gaza.

Potrivit WSJ, pauzele umanitare vor fi condiționate de eliberarea de noi ostatici, conform declarațiilor făcute de diplomați egipteni. Publicația menționează și implicarea CIA în negocierile pentru eliberarea ostaticilor.

Oficialii americani, conform Reuters, declară că sprijinul acordat de SUA Israelului a dus la atacarea forțelor americane din Orientul Mijlociu de cel puțin 40 de ori în ultimele trei săptămâni, prin intermediul dronelor lansate de milițiile susținute de Iran în Irak și Siria.

The Washington Post explică atacul masiv al Israelului în Gaza prin intermediul așa-numitei doctrine militare Dahia. Aceasta presupune un răspuns masiv „împotriva oricărei locații din care se trag focuri de armă asupra soldatilor IDF”, cu scopul de a provoca daune și distrugeri semnificative.

Politico relatează că Israelul acuză fotojurnaliști de la New York Times, CNN, Reuters și AP că ar fi avut cunoștință în prealabil despre atacul Hamas din 7 octombrie. În același timp, instituțiile internaționale de presă reacționează ferm la aceste acuzații, susținând că guvernul de la Tel Aviv pune în pericol și mai mult jurnaliștii din regiune prin acuzațiile „scandaloase”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *