Discuția telefonică dintre Donald Trump și Vladimir Putin, de aproximativ 90 de minute (inclusiv traducerea), a fost caracterizată de Trump drept „foarte bună și productivă”, conform Politico.com. Totuși, rezumatele comunicate presei de Kremlin și de Casa Albă diferă semnificativ.
Conform BBC, Putin a făcut promisiuni suficiente pentru ca Trump să poată anunța un progres, referindu-se la acordul Kremlinului de a suspenda atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei timp de 30 de zile. Politico susține că aceasta este cea mai mică concesie pe care Putin putea să o ofere. La scurt timp după convorbire, forțele ruse au reluat atacurile asupra zonelor rezidențiale din Kiev și alte orașe, iar conflictul din estul Ucrainei continuă să fie devastator.
The Guardian remarcă faptul că cererile lui Putin, precum oprirea ajutoarelor militare internaționale și a informațiilor către Kiev, sunt atât de audace încât ridică semne de întrebare cu privire la seriozitatea acestora.
Editorialistul The New York Times, Thomas L. Friedman, explică de ce nu are încredere în declarațiile lui Trump și Putin referitoare la Ucraina, menționând numărul prea mare de întrebări rămase fără răspuns. De la viteza cu care Trump dorește să avanseze discuțiile (subliniază că astfel de negocieri se desfășoară rapid doar când se oferă ceva gratuit) până la faptul că Trump pare că vrea să oprească violențele din Ucraina fără a cere plecarea Rusiei de pe teritoriul ucrainean.
CNN subliniază că Trump a fost confruntat cu stilul de negociere al lui Putin, unde un „nu” nu înseamnă neapărat un refuz ferm. Corespondentul Nick Paton Walsh consideră că Putin a oferit suficiente concesii pentru a evita un refuz direct.
Vladimir Putin nu a cedat nimic, iar el revine în postura de actor principal pe scena internațională. Potrivit Sarah Rainsford de la BBC, după ce a fost tratat ca un paria în Occident timp de trei ani, Rusia reia comunicarea directă cu administrația americană, ceea ce surprinde chiar și Kremlinul.
În concluzie, editorialistul David Ignatius de la The Washington Post afirmă că mesajul principal al acestei discuții este clar: Putin își menține aspirațiile de a domina Ucraina și speră să obțină prin negocieri ceea ce nu a reușit pe câmpul de luptă.
Informațiile furnizate pe startmedia au un scop informativ general și sunt furnizate fără nicio declarație sau garanție de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la caracterul complet, acuratețea, fiabilitatea, caracterul adecvat sau disponibilitatea informațiilor, produselor, serviciilor sau conexe.
Conținutul prezentat în secțiunea `Excepția StartMedia`
este o opinie și reflectă doar părerea autorului relativ la subiect.
Grafica conținută pe site este destinată utilizării în scopuri informative și nu trebuie interpretată ca fiind o garanție a caracteristicilor produselor sau serviciilor prezentate. Orice încredere acordată acestor informații se face pe propriul risc al utilizatorului. În niciun caz, startmedia nu va fi răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daune, inclusiv, fără limitare, pierderi sau daune indirecte sau consecutive sau orice pierdere sau daune care decurg din pierderea de date sau profituri rezultate din sau în legătură cu utilizarea acestui site web.
Copyright @StartMedia 2024